Clearsite webdesign

De conditie van organisaties

Met gemotiveerde en competente medewerkers is een organisatie er nog niet. Minstens zo belangrijk is dat medewerkers gezond, energiek, geïnspireerd en gelukkig zijn in hun werk. Is een medewerker gezond van lichaam en geest, dan is de medewerker in goede conditie. Deze medewerker is te herkennen aan een actieve en energieke houding.
Iemand die over een goede conditie beschikt, toont initiatief omdat hij of zij wat wil bereiken, kwaliteit wil leveren en zin heeft om er samen wat van te maken. Deze eigenschappen zijn nodig om te kunnen veranderen; om kansen te kunnen pakken of te overleven en je te onderscheiden van de concurrentie.

Conditie

Uit onderzoek blijkt dat de bedrijfscultuur van grote invloed is op de conditie van de medewerkers en dus op de organisatie. Gaat men met plezier naar het werk en voelt men zich thuis in de organisatie, of raakt men gestresst of voelt men zich een vreemde eend in de bijt; dat maakt het verschil tussen een fitte en minder fitte medewerker.
Het begint ermee duidelijk uit te spreken in welke omgeving men wil werken en wat de wederzijdse verwachtingen zijn. Dit betekent dat organisaties inzicht moeten hebben in factoren die de conditie beïnvloeden. De FitScan stelt de juiste vragen om te weten te komen hoe het met de conditie van uw organisatie is gesteld. Nieuwsgierig geworden? Ontdek het zelf!